/* */
Kosten

De kosten voor mediation bestaan hoofdzakelijk uit het honorarium van de mediator. Het gaat hierbij om de uren die ik besteed aan de gesprekken, het lezen van relevante stukken, het opstellen van overeenkomsten en eventueel het maken van verslagen. Onze contacten kunnen plaatsvinden wanneer dat jullie uit komt. In goed overleg zijn avonden of weekenden ook mogelijk. 

Het kan voorkomen dat er naast de gemaakte uren een vergoeding voor reistijd en reiskosten of andere gemaakte kosten bij komt. Deze bespreek ik vooraf met jullie. Het uurtarief bedraagt €130,00 per uur exclusief BTW. (Bij 50/50 gedeelde kosten komt dat dan op €65,00 exclusief BTW per partij.) Je ontvangt uiteraard een gespecificeerde factuur.

Voor andere diensten (zoals een alimentatieberekening of herberekening zonder mediation) gelden aparte bedragen of tarieven.

Mediation zou in principe voor iedereen toegankelijk moeten zijn volgens V-Mediation. Mocht uw financiële situatie hier aanleiding voor geven, dan zoeken we samen naar de mogelijkheden.